Keuringen

De keuring 2018

Ook in 2018 wordt de aandacht volledig gelegd op smaak en consument!

Holland Kaaskeuring heeft de bepaling van de lekkerste kaas van Nederland uitbesteed aan een gerenommeerd bedrijf op het gebied van smaakonderzoek en smaaktesten: het Centrum voor Smaakonderzoek (CSO).

Het CSO bestaat sinds 1991 en voert kwalitatief en kwantitatief smaakonderzoek uit in opdracht van bedrijven en instellingen. Voor zowel het kwalitatieve als het kwantitatieve onderzoek wordt gebruik gemaakt van consumenten als proevers. CSO beschikt over een panelbestand van meer dan 5000 personen. Deze personen kunnen goed proeven en hun indrukken duidelijk onder woorden brengen.

Het consumentenpanel van CSO voor Holland Kaaskeuring, keurt in meerdere groepen. Hieruit komt een selectie van lekkerste kazen tevoorschijn. Tijdens de finalekeuring worden de drie winnaars (goud, zilver en brons) gekozen.

De finalisten zijn tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten op 1 en 2 oktober in Houten te bewonderen en te proeven!

Prijs

Er zijn per categorie drie prijzen: een gouden, zilveren en een bronzen onderscheiding.

Alle deelnemers ontvangen een juryrapport.